zondag 17 februari 2013

titelloos :)

Dag allemaal!

Hier nog eens een berichtje van mij! Het is behoorlijk stil op mijn blogje de laatste dagen. Dat heeft een aantal redenen. Om te beginnen is het redelijk druk op mijn werk waardoor ik 's avonds vaak te moe ben om dingen te maken. De dingen die ik wél maakte, kan ik nog niet aan jullie tonen en de dingen die ik wél zou kunnen tonen, mislukten.

Ik weet niet of jullie dat ook hebben, maar soms mislukt echt alles wat ik probeer. Dan kan ik precies niet eens meer recht stikken, laat staan een rits deftig innaaien. En hoe harder je jezelf opjaagt, hoe erger het wordt natuurlijk, met heel wat gevloek vandien. Zeer vervelend ;).


Het enige dat wel lukte (alhoewel ook hier heel wat gesakker bij kwam kijken) was deze toiletzak voor het vriendje die vanaf morgen een week naar Noorwegen vertrekt voor zijn werk.

De aandachtige lezer herinnert zich misschien dat ik een tijdje geleden ook al eens een toiletzak voor hem maakte (toevallig gingen we toen ook bijna naar Noorwegen :)). Hoewel die 'oude' toiletzak nog steeds bestaat, bleek hij toch een paar mankementjes te hebben. De toile cirée die ik ervoor gebruikte was niet van de beste kwaliteit en dat was te merken aan de naden en het gewicht van de toiletzak. En aangezien ik nog nét genoeg van dit mooie petit panneke had liggen (wél de perfecte kwaliteit voor een toiletzak), werd dus een nieuwtje gefabriceerd onder het goedkeurende oog van het vriendje.


Zo, en nu ga ik efkes genieten van deze zondag!

Voor jullie ook nog een fijne dag en een goeie start van de werkweek morgen!

Liefs


19 opmerkingen:

 1. Ik dacht al dat ik een bericht van een tijd terug zat te lezen ;-)
  Deze is ook weer mooi! Hopelijk gaat deze langer mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem fantastisch, niet te zien dat er wat gesakker aan te pas kwam.
  En dat knoeien is herkenbaar... en meestal helpt de frustratie dan ook niet echt goed mee...
  Ik hoop voor je dat die bui weer over is én dat het ietsje rustiger wordt op je werk!
  fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toffe toilettas in een zalig mooi stofke ( toile cireeke...;). )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt blijkbaar weer wat inspiratie op kunnen doen want je toiletzakje is prachtig. Heel apart. Hij zal er wel blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, een schoon stofke, heb daar een rokske in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja Inge, ook ik eb soms van die dagen dat echt alles in een ramp eindigt, meestal is dat omdat je te moe bent en teveel tegelijk wil of moet doen en te haastig bijgevolg. Het beste is dan om het wat aan de kant te leggen en even te wachten om er dan opnieuw met volle moed weer aan te beginnen, rustig en met liefde en tijd om dan alles tot een goed einde te brengen...
  Je bent dus zeker niet alleen en zoals je ziet is deze toiletzak echt wel een voorbeeldje geworden van mooi werk!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou deze toilettas is in ieder geval wel gelukt en hij ziet er erg cool uit!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtexemplaar, die wil ik ook wel, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze ziet er toch heel strak uit! Voor ik ergens een rits fatsoenlijk heb in gestikt zijn we ook uren en veel gemopper verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. :) Ik dacht al: waar is ze toch (: Dat is weer een mooie toilettas! Hoop dat deze idd langer mee gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zijn die wolf en die poot erop geflockt? Heel mooi gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey Inge, mijn man is zondag voor een weekje naar Italie vertrokken voor zijn werk. 's Morgens bedacht hij zich ineens dat hij nu toch wel een toiletzak mee wilde nemen, ipv plastic zakjes voor zijn gerief. Probleem :-( De mijne was te groot, een andere te vuil. Toen bedacht ik me ineens dat jij al een hele reeks van die pracht exemplaren gemaakt hebt. Heb je daar misschien een tutorial van? Dan kan ik hem er eentje maken tegen zijn volgende trip midden juni naar NY. Alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. helaas, die tutorial is er nog altijd niet van gekomen. Maar in feite is de toiletzak niet meer dan een grote, trapeziumvormige ritstas waarvan je de hoeken aan de bodem afwerkt zoals bij een tote bag (bvb zoals hier: http://happyinred.blogspot.be/2012/02/reversible-2-coloured-tote-bag-tutorial.html). Als je een beetje naaiervaring hebt, moet dit wel lukken. Misschien dat ik tegen juni wel een tutorial klaar krijg, maar voorlopig heb ik daar geen tijd voor, sorry ! Hopelijk geraak je er zo ook!
   groetjes

   Verwijderen
  2. Alvast bedankt voor de info. Heb je nog enig idee welke afmetingen je (ongeveer) gebruikt hebt? Daarmee zal het mij dan wel lukken...

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...