zaterdag 2 februari 2013

Roodkapje deel 5: een wolf op het feest?

Wolfie de wolf klopte in de vorige episode op de deur van de paddestoel. Zou er iemand opendoen?


KLOP! KLOP!

In de plensende regen kwam de groene kabouter naar buiten. Hij keek even verbaasd rond, maar zei toen: "Dag wolf. Wat kan ik voor je doen?". Wolfie schraapte zijn moed bij elkaar en zei met een verlegen stemmetje dat hij graag mee een feestje zou willen bouwen. Als hij welkom was, tenminste...

De groene kabouter dacht even na en zei toen: "Voor mij ben je heel welkom, Wolfie, maar er is een probleem. Mijn huisje is niet erg groot en met Roodkapje er al in, is er geen plaats meer voor nog een wolf. Ik ga Roodkapje even halen om te kijken hoe we dit probleem kunnen oplossen. Even wachten, hoor!"

Intussen was het gestopt met regenen en klaarde de lucht weer op. Oef. Zo moest Wolfie tenminste niet in de regen wachten. Roodkapje kwam naar buiten, groette Wolfie vriendelijk en de groene kabouter legde haar het probleem uit.

"Maar dat is toch eenvoudig op te lossen", zei Roodkapje meteen. "Als we niet met z'n allen in de paddestoel kunnen, dan vieren we toch gewoon buiten feest? Er is geen wolkje meer aan de lucht en ik heb een warme mantel aan. Kom, ik haal de slingers naar buiten! Zet jij de muziek maar wat harder, kabouter! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!"

En zo geschiedde. Roodkapje, de groene kabouter en Wolfie dansten, zongen en lachten tot de zon weer bijna aan de hemel stond. En sinds die nacht werden de drie vrienden voor het leven! Hoera :)

Ziezo, en daarmee kwam een einde aan dit sprookje... Ik laat jullie binnenkort zien waar al deze popjes (en intussen nog een paar andere) voor gaan dienen... :)

Fijn weekend!! (en als je dat nog niet gedaan zou hebben: morgen loopt mijn give-away af, dus vandaag kan je nog meedoen!! :))

13 opmerkingen:

 1. Schitterend... Een fijn feest voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een verhaal met een happy end, zo heb ik ze het liefst!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ze leefden nog lang en gelukkig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super feestje!
  Ik ga voor de pannenkoeken zorgen vandaag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oef, toch nog tot een goed einde gekomen! Dat had ik niet durven denken :)
  Maar het is in vrede opgelost en ze bleven voor altijd vrienden....hoop ik.
  Groetjes, rita.
  Knap gedaan Inge!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk verhaaltje, en ze leven nog lang en gelukkig!
  Nu maar een nachtje duimen om nog een extra vosje te kunnen verwelkomen hier in huis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dat je hier gerust een mooi boek over kan maken, de prenten gaan in elk geval al supermooi zijn van al jou kunstwerkjes! Fijn weekend nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een plezant verhaal en hoe spannend voor morgen !!! Wie weet komt er goed nieuws op mijn dochter haar verjaardag? Ze word 20 maar ziet nog heel graag vosjes !
  Groetjes,
  Ann
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat moet een fijn feestje worden :) Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...