donderdag 31 januari 2013

Roodkapje deel 4: wat voor een staartje??

Awel, ja, aan dat feestje van Roodkapje en de groene kabouter kwam wel degelijk een staartje. Het staartje van een wolf genaamd Wolfie... Lees maar mee :)Het was al diep in de nacht en het feestje van Roodkapje en de kabouter was nog in volle gang. Een klein wolfje, Wolfie voor de vrienden, kwam af op het gezang en de vrolijke muziekjes die uit de paddestoel van de groene kabouter kwamen.

Wat zou Wolfie graag mee gaan feest vieren! Zou hij durven aanbellen? Hij twijfelde... Door al die akelige sprookjes en verhalen hebben wolven niet altijd zo'n goeie naam. Misschien zouden de bewoners van de paddestoel wel bang van hem worden?
Oh-oh, Wolfie wist niet wat te doen.

Intussen was het een flink pak kouder geworden (gelukkig had Wolfie zijn sjaal niet thuis gelaten!) en dikke wolken hadden zich voor Janneke maan samengepakt. Toen er opeens dikke druppels naar beneden begonnen te vallen, was Wolfie's besluit snel genomen. Hij klopte op de deur van de paddestoel...

Hoe zou dat aflopen?

:)Ps: voor wie graag iets meer te weten komt over de wolf (een ongelooflijk fascinerend dier, vind ik), is hier een fijne link!

13 opmerkingen:

 1. ah, wolfie is wel een schatje hoor. Ik hoop dat hij in jouw verhaaltje een goede naam krijgt want wolven zijn heus geen gemene dieren!

  groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig, ons zoontje heet 'Wolf' en we noemen hem ook vaak 'Wolfie'. :-) Het is trouwens een mooie staart, die van jouw Wolfie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, geweldig! Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen!
  Je figuurtjes zijn in ieder geval prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inge, jij ben wel supergoed in verhaaltjes vertellen en ons in spanning te houden tot het vervolg komt! Zou dit verhaal nog een goed einde kennen? Nu dit staartje erbij komt? Ik begin sterk te twijfelen....
  In elk geval een superleuk wolfie weer erbij gekomen, hij is schattig zo met zijn sjaaltje aan :-)
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooooh....gij maakt toch schone dingen hoor!
  Ik heb trouwens het patroontje van je uil gebruikt....en hij valt erg in de smaak !
  Ik heb hem op mijn blog gepost ( maar ik kon nog geen link maken naar jouw blog.....ik ben nog maar net actief in blogland en ik ken er nog niet al te veel van....en ik doe alles met m'n iPad en dat link-gedoe wil nog niet goed lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. spannend seg, zo'n thriller ;-)
  leuk verhaal en weeral superknap gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spannend!
  Ik vind jouw blog en de dingen die je maakt echt zo leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een grappig verhaaltje met die mooie popjes die je weer maakte!
  Hopelijk misschien toch nog een beetje tijd over voor het konijnen-patroontje, we kijken er zo naar uit. Hierbij toch nog eens een dikke mercie voor al die patroontjes die je ons cadeau doet! Nog altijd niet nagedacht over een boek ... Ik zit er op te wachten, en ik ben zeker niet alleen !
  Groetjes,
  Ann
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is toch wel het aller- aller- allerliefste wolfje dat ik ooit gezien heb :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg leuk, en zo schattig allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...