maandag 7 januari 2013

konijntje²

Goede morgen!

Zoals aangekondigd, naaide ik gisteren een tweede konijn. Iets voor de tweede keer moeten maken, maakt me altijd een beetje nerveus. Kennen jullie dat? Ge weet immers maar nooit - die eerste, gelukte versie kan altijd een toevalstreffer geweest zijn hé (en om de één of andere reden is een tweede versie doorgaans ook minder goed gelukt bij mij).

Maar deze keer ging het gelukkig goed en wederom ben ik content met het resultaat. Oef!Het konijn lijkt hard op het vorige omdat ik niet wil dat de broertjes voor wie ze bedoeld zijn erom gaan ruzie maken, maar bij een volgende versie wil ik eens 'buideltje' maken waar een klein paaseitje in gestoken kan worden. Een paashaas is dan wel geen kangoeroe, maar we hoeven het nu ook niet té nauw met de realiteit te nemen, toch? ;).

Zo, en nu het patroon door mezelf goedgekeurd is en ik er al vast heel enthousiast over ben (en jullie precies ook wel, af te leiden aan jullie toffe reacties op mijn bericht van gisteren, merci!), heb ik een vraagje voor jullie: is het de moeite om het patroon in te scannen en er een werkbeschrijving voor te schrijven? Zouden jullie tegen Pasen ook een paashaas/konijn willen maken?

Fijne werkweek!!

16 opmerkingen:

 1. Ook nummer twee is een pracht exemplaar geworden, daar gaan de kids heel blij mee zijn
  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dit is ook weer een schatje die voor heel veel speelplezier gaat zorgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, je tweede konijntje is ook een cutie! En natuurlijk zouden wij (of ik toch) er superblij mee zijn als je het patroon inscand en er een werkbeschrijving bij maakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey, wat een mooi konijn! Een patroon met uitleg zou ik inderdaad wel leuk vinden... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze is ook heel leuk! Heb jij dat pas bij de tweede keer, dat je denkt dat het niet lukt? Ik ben altijd verbaasd als er weer iets moois uit mijn handen komt, een beetje afhankelijk van waar ik aan wil beginnen (een sjaal breien dat lukt nog wel zonder twijfelen...).
  Een patroon zou leuk zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bij de eerste ben ik in het algemeen in twijfel, maar om de een of andere reden lukt een eerste probeersel meestal redelijk. bij nummer twee denk ik dan steevast dat het nog beter wordt, maar daar duiken gewoonlijk nieuwe problemen op die bij nummer één toevallig vanzelf goed zijn gekomen :).

   Verwijderen
 6. Jazeker is het de moeite om er een werkbeschrijving bij te maken! Ik zat er eigenlijk al een beetje op te hopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schoon! En paaskonijnen, dat zou hier een prima paaskado zijn want veel eitjes zullen hier niet gerapen kunnen worden omwille van koemelk- en suikerallergieën. Laat dat patroontje maar komen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. he die wortel...heb je die er ook bijgemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We hebben drie maand de tjd om het te maken. Dus zou gewoon super aijn om ze ook te kunnen maken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het zou erg leuk zijn om zo'n paaskonijn te kunnen maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige exemplaren allebei. Echt heel erg mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk konijntje (o, sorry: paashaasje). Tuurlijk zijn we geïnteresseerd in een werkbeschrijving van dat lieve beestje én van de wortel én van het mandje, en euh neeheee, we zijn helemààl niet hebberig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Laat maar komen zou ik zeggen! Zo mooi, ik vind je foto's op je blog ook altijd zo geslaagd zeg! over enkele weken beginnen we met de creazusjes een naaiclubje... dat patroontje zien wij dus wel zitten ;-) Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oooh hoe schattig !!! Daar zou ik het patroontje wel graag van hebben! Zo een konijntje in huis zien ze hier ook wel zitten.
  Wat is het toch elke keer weer fijn om naar je blog te kijken! Bedankt voor al die mooie ideetjes en patroontjes!
  Groetjes,
  Ann
  X

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...