zondag 29 juli 2012

kwam eens een konijn bij de bakker...

Ik was deze ochtend vroeg wakker. Tijd zat om wat te bakken dus! Het werden kleine wortelcakejes. Ik maak ze niet zo vaak, maar àls ik ze maak hebben ze wel altijd veel succes.


Voor de geïnteresseerden: hier is mijn recept! Ik weet niet meer vanwaar ik het heb. Ik denk ooit uit de libelle overgeschreven ofzo.


Ingrediënten:
  • 250 gram bruine suiker (donker)
  • 185 ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 5 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gember
  • zout
  • 300 gram geraspte wortelen
  • 250 gram mascarpone
  • 80 gram bloemsuiker
  • Sap van halve citroen

 Werkwijze:

Mix in een keukenmachine (of met de hand, maar dat kost iets meer moeite :) de bruine suiker en de olie gedurende 2 minuten. Voeg één voor één de eieren toe en daarna de bloem, het bakpoeder, de kaneel, wat zout, de gember en de geraspte wortel. Verdeel over kleine bakvormpjes of in een grote taartvorm (bvb een springvorm) met een diameter van ongever 25 cm. Bak 50 min à een uur (voor de springvorm) of ongeveer 30 min (voor de kleine cakejes) in een op 180° voorverwarmde oven. Meng de mascarpone met de bloemsuiker en het citroensap en serveer bij de worteltaart. 


Smakelijk!!!

4 opmerkingen:

  1. bij mijn recept uit de libelle komen ook nog gemalen noten bij, in elk geval, na dat mopje kon ik dat niet geloven, maar ik vind worteltaart één van de allerlekkerste!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien onnozel, maar staat TL voor theelepel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb ze uitgeprobeerd!! Ruikt heerlijk, ziet er lekker uit, alleen nog proeven! Heb ze op mijn blogje gezet! Dankje voor het recept!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...