woensdag 16 mei 2012

Aan de slag met namaakleer en hout

Met dit als resultaat:


Ik heb er gemengde gevoelens over. Ik vind het op zich een heel mooi tasje geworden (het is een variant van mijn 'tasjesdag' tasje, maar dan een stuk groter met meer vakjes binnenin). Het nepleer geeft het een degelijke look, het groen is helemaal mijn ding en de knopen uit hout zijn super (Gisteren gemaakt met takken uit de hof van mijn ouders. Echt een aanrader, zo eens een tak doorzagen! Niet te doen wat een mooie patroontjes daar soms uit tevoorschijn komen!!).

Helaas zijn er ook een aantal minpunten: het namaakleer is van erbarmelijke kwaliteit. Echt niet stevig en het naaimachien maakt het leer ook stuk wanneer er een laag of 4 tegelijk onder de naald moet (vooral aan de onderkant)... Heel jammer!

Vandaar mijn vraag: hebben jullie al eens met nepleer gewerkt? En zo ja, hebben jullie tips voor mij?

9 opmerkingen:

 1. ik kan je niet helpen. heb geen ervaring met het naaien van leer. maar, het tasje is werkelijk fantastisch, echtsupergaaf, en idd, heeeele mooie kleur! knaooerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ervaring met het naaien van echt leer met de naaimachine. Ik gebruik dat wel speciale naalden voor leer ( tekoop bij oa veritas). Dat ging altijd goed (tot 4 lagen)
  Groeten
  Maren (hoemmelke.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen tips helaas...maar wil wel even laten weten dat ik het een hele leuke tas vindt! En die knopen zijn prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoooooooooooooo moooooooooooooooooooooi !!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een enthousiasme, merci allemaal! ik heb intussen een tweede exemplaar gemaakt waar al heel wat beginnersfoutjes in zijn weggewerkt, juij! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is precies een tasje van Skunkfunk, mooi! Met (nep)leer werken staat hier al een tijdje op het to sew-lijstje, maar ik vind maar niet het juiste cognackleur van (nep)leer, dus nog niets concreet in zicht. Maar mocht je een post maken met tips: graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap hoor, ik vind het een leuke tas geworden

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...