maandag 24 maart 2014

Al sjablonerend het weekend door...

Vorige week mochten Marina en ik weer gaan signeren. In Sint-Niklaas ditmaal. Beetje pech met het goede weer (foei, zoiets zeg je eigenlijk niet hé) waardoor er weinig volk in het shoppingcenter was, maar de mensen die wél kwamen maakten onze dag goed, bedankt! :).

Toevallig was er tegenover de Standaard Boekhandel ook een winkel van Pipoos. Marina leidde me er even in rond en toen belandden we bij het schap met de textielverfjes. Sjabloneren, ik beschouw het als de specialiteit van Marina. Ze legde het al eens uit in ons boek en op haar blog, maar ik ging zelf nog niet echt aan de slag met textielverf. Geen idee waarom eigenlijk, want fijn dat dat is!

Eventjes was het wat oefenen en zoeken, maar toen was ik al gauw gelanceerd! Ik nam het patroon van het traktatiezakje uit ons boek als uitgangspunt, maar liet alle diertjesafwerkingen voor een keer achterwege. In de plaats sjabloneerde ik er op los. Superleuk én supersnel resultaat, heerlijk!


Ik maakte om te beginnen een paar paas-zakjes. De paashaasjes kregen een belletje als staartje mee. Heel leuk! Een knutselpomponnetje was ook tof geweest (maar dat had ik niet in huis). Ideaal om kleine paaseitjes in te stoppen!


Vervolgens durfde ik wat meer geanvanceerd sjabloneerwerk aan. Meer werk, maar wederom zo leuk om te doen, ook samen met kinderen denk ik. Zijn zo'n zakjes nu niet perfect als traktatie? Bijvoorbeeld met Pasen, voor een lentefeest, een communiefeest, een verjaardagsfeestje,...? Ik wou al vast dat ik een goede reden had om een beetje aan bandwerk te doen... :)

Fijne werkweek!

10 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze leuk!! Echt heel schattig, Liefs Lisanne
  draad en praat...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk. Ben zelf ook aan het twijfelen om flock, textielverf of textielstiften te kopen. Hier geen crea-winkels in de buurt, dus kan ik nog even twijfelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeten...
   Je voorbeelden zijn prachtig en netjes gesjabloneerd.

   Verwijderen
 3. Heel toffe zakjes ! Dat sjabloneren lijkt me super leuk met die textielverf. Deed dat al eens lang geleden voor doopsuikerzakjes (waar is de tijd ?), maar dat was toch een ander soort verf (leek meer op een soort wascostiften). Was ik toch nog maar eens daar bij Pipoos binnengesprongen vorige week ;-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die zakjes!
  Misschien nog een idee om te proberen met de kids.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt wel supertoffe zakjes! Sjabloneren is ook zoiets waar ik niet durf aan te beginnen, denk dat ik het niet kan of er een smoske van ga maken :-) maar jij kan het blijkbaar wel heel goed! Echt leuke dingetjes om paaseitjes of andere traktaties in te doen!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. super leuk idee, sjabloneren deed ik ook al eens. Jouw belletjestoets ga ik onthouden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heel erg mooi gedaan! ook leuk die lintjes ertussen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heel leuk! gebruikte je stiften of echt verf? vond je die sjabloontjes ook in die winkel?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...