maandag 25 november 2013

Kerstvingerpopjes haken deel 2: een kerstmannetje

Helloooo allemaal!

Klaar voor week 2 van het kerstvingerpopjes haken? Ik heb van een aantal mensen gehoord dat ze vorige week met succes een sneeuwmannetje gehaakt hebben. Zoooo leuk om te horen! Als je vingerpopjes gemaakt hebt en je hebt een blog of pagina waar je ze wil tonen, geef dan zeker een linkje door zodat anderen van je maaksel kunnen meegenieten. Ik zet onderaan al vast wat linkjes naar sneeuwmannetjes van vorige week :).

En dan nu over naar de orde van de dag/week: een kerstman-vingepopje haken! Het is te zeggen, ik noem dit popje een kerstman, maar eigenlijk is het meer een kindje in kerst-outfit, want mijn popje heeft geen baard en andere kerstige attributen. Uiteraard kan je die er wel zelf bij fantaseren als je zin hebt :). Doe je mee?

Voor de benodigdheden en de werkwijze voor lijfje, hoofd en sjaaltje verwijs ik je naar mijn blogje van vorige maandag. De basis van de kerstman is immers exact dezelfde als die van de sneeuwman. Makkelijk zat dus, want dat heb je misschien al eens geprobeerd :). De nieuwigheden voor de kerstman vind je hier onder:


Kerstman Muts (rood):
 • Magische ring van 6 steken (6 st)
 • Haak 2 sc in elke st van de vorige cirkel (12 st)
 • *Haak 2 sc in 1ste st van vorige cirkel, 1 sc in 2de st van vorige cirkel*;  herhaal van * tot * 6 maal tot je rond bent (18 st)
 • 1 sc in elke st van vorige cirkel (18)
 • In wit: 1 sc in elke st van vorige cirkel (18).
 • Hecht af en naai de muts op het hoofdje.Kerstman pompon (wit):

Wikkel een witte garendraad een aantal keren rond je wijs- en middelvinger die je tegen elkaar houdt. Schuif de lusjes garen van je vingers af, knijp ze in het midden samen en leg met een eindje wit garen een knoop in het midden. Aan weerszijden steken lusjes garen uit: knip deze open en knip het pomponnetje in model. Bevestig op het mutsje. Steviger en makkelijker is om een knutselpomponnetje te gebruiken, als je dat liggen hebt.


Klaar! veel plezier en tot volgende week! :)

Wil je nog even wat inspiratie opdoen bij anderen? Voorbeelden van de sneeuwman van vorige week vind je bij Henrike, Sofie en creatieve-vlinder. Dank jullie wel dames! Als er nog mensen zijn die foto's op hun pagina hebben staan, stuur me dan even een link door zodat ik jullie pagina ook toe kan voegen (ook voor de komende weken!).9 opmerkingen:

 1. Ik ga vanavond aan de haak! Leuk dat je een link zette naar mijn blog.... Ik zal ze zeker gebruiken in mijn klas!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze ziet er nog leuke uit dan die van vorige week. Ze zijn allemaal super leuk om er met kleine kinderen mee te spelen. Dank je voor het patroontje.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat is deze leuk om te maken! Mijn meiden zijn er nu al gek op! Ik heb ook dit vingerpopje net met veel plezier afgerond en ik zal hem morgen laten zien op mijn blogje :)

  Bedankt ook voor het linken naar mijn blog!

  Groetjes Henrike

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een tof poppetje ! Nu had ik *grrrrr* geen zachtroze liggen voor zijn hoofdje, dus is ie voorlopig nog hoofdloos maar wél met mutsje :) Wordt morgen in orde gemaakt :)
  'n vrolijk groetje en bedankt voor de toffe patroontjes,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb vorige zaterdag op de trein naar Gent alle lijfjes al gehaakt. Nu de hoofdjes en de afwerking nog. Leuk om te doen. Ik ga ook mijn kerststal (ook een patroontje van jou) van vorig jaar nog eens opdiepen en verder afwerken. Vorig schooljaar heb ik voor al de leerlingen van mijn klas een uiltje gehaakt(volgens jouw patroontje) voor hun verjaardag. Ze keken er naar uit. Het was een echt succes. Hartelijk dank voor de patroontjes. Heb geen eigen blog om de resultaten te tonen.
  Groetjes, Myriam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zo leuk te horen!!! als je zin hebt om eens wat foto's door te sturen mag je dat altijd :)

   Verwijderen
 6. Ook dit leuke vingerpopje heb ik gehaakt, ze zijn zo leuk om te doen. Ik heb natuurlijk een linkje naar je blog geplaatst http://creatieve-vlinder.blogspot.nl/2013/11/vingerpopje-kerstman.html

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...