maandag 9 december 2013

Kerstvingerpopjes haken deel 4: het rendier!

Goeie morgen!

Klaar voor weerk 4 van het kerstvingerpopjes haken? Vandaag is de beurt aan Rudolf het rendier. Voor het lijfje, sjaaltje en de algemene instructies verwijs ik je opnieuw naar de uitleg van de sneeuwman uit week 1. Het hoofdje zit grotendeels in elkaar zoals het hoofdje van de kerstmuis van vorige week. De bijzonderheden van het rendier lees je hier! Doe je weer mee?Hoofdje:
 • Het rendier heeft net zoals de muis een spits hoofdje. Ik zorgde ervoor dat het snuitje een lichter bruin kreeg dan de rest van het hoofdje. Wil je dit ook, wissel dan van kleur garen bij aanvang van het 6de puntje in de beschrijving van het hoofdje van de muis.
 
Oortjes (bruin):

 • Haak een ketting van 3 lossen en hecht af.
 • Steek één van beide uiteindjes door 1 steekje in het hoofdje van het rendier en knoop vast aan het andere uiteindje. Je ketting van 3 plooit zo samen tot een mini-oortje.
 • Steek beide uiteindjes door het hoofdje en knip af zodat ze niet meer zichtbaar zijn.
 • Herhaal voor het tweede oortje.
 
Gewei (rood):
 • Haak een ketting van 6 lossen. Je naald zit in de lus van de laatste steek.
 • Maak nu een sl st in de st voor de lus waar je naald inzit (de voorlaatste losse die je haakte). Sl st ook in de losse die je daarvoor haakte. Het kleine ‘hoorntje’ ontstaat zo.
 • Haak nu opnieuw 3 lossen.
 • Sl st terug naar het begin van je ketting. Het ‘hoorntje’ laat je hierbij gewoon links liggen.
 • Eén gewei is klaar. Zet vast naast het oortje en herhaal deze stappen voor nummertje twee.

Ziezo, dat was het alweer. Als iets niet duidelijk is, laat je het maar horen hé! En zoals elke week kan je op verschillende plekken weer voorbeeldjes en inspiratie terugvinden: bij Fie, Henrike, Crealice, Suzanne, Gea en misschien nog wel wat anderen die ik nu vergeten ben. Als jouw linkje nog ontbreekt, laat het dan zeker weten zodat ik je alsnog toevoeg hé!

Fijne week!

8 opmerkingen:

 1. Oh wat een dotje, ik heb nog steeds geen enkel gemaakt, heb gewoon tijd tekort om alle leuks te maken wat op de blogs te vinden is!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jaaa 't rendier. Die ga ik zeker maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super, zal zien of ik er vanavond nog mee begin, heb nog zoveel haakwerk te doen, hé!
  Ik hou je op de hoogte ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, ik vrees dat mijn rendiers hoofdje er wat 'belabberd' uitziet. Helaas deze week geen foto van mijn vingerpopje, ik vrees dat ik iets verkeerd haakte.
   Ik zet ze volgende week alle 5 samen op een rij, maar ik denk dat het rendier zich toevallig zal omdraaien ;-)
   Groetjes Sofie

   Verwijderen
  2. oei, ik heb toch geen fout in de beschrijving gemaakt? dat zou ook wel eens kunnen... als je denkt dat ik er ergens naast zat, laat het dan horen hé! groetjes!

   Verwijderen
 4. Het rendier is echt het einde! ik ga meteen aan de slag!!
  groetjes Lisanne
  www.draadenpraat.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze was zo leuk om te maken. Hij staat hier op mijn blog http://creatieve-vlinder.blogspot.nl/2013/12/vingerpopje-rudolf-het-rendier.html

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...