maandag 3 juni 2013

trouwperikelen

Ik? Trouwen? Nee hoor!

Maar ondanks dat trouwfeesten en bruidsjurken niet echt aan mij besteed zijn, was ik deze avond toch in trouwmood met dank aan een vroegere studente van me. Een jaar of 5 geleden schreef ze onder mijn deskundige (uh-hu) begeleiding haar thesis en nu gaat ze trouwen. Op haar sokken vroeg ze me of ik eventueel een vilten bruidsboeket voor haar wou maken. Natuurlijk dat!

Het concept 'vilten bruidsboeket' was me tot op dat moment echter totaal onbekend. Ik moest dus google afbeelingen even raadplegen om een idee te krijgen van de taak die me te wachten stond. Niet alles wat ik zag, stond me aan (zo protserig!), maar hier en daar zag ik een boeket dat ik leuk vond. Nadat ik het concept een paar dagen had laten bezinken, ging ik deze avond een beetje onzeker zelf aan de slag.

Dit is het eindresultaat van een avondje werken. De foto is in het donker gemaakt en het boeket is nog alles behalve af, maar ik wou het jullie al eens showen om jullie gedacht te horen (want wat weet ik nu van bruidsboeketten af? :)). Dus: wat denken jullie? Ben ik op de goeie weg?


Fijne week!!

20 opmerkingen:

 1. Poeh, moeilijk te zeggen... Draagt de bruidegom een blauw pak? Dan is de kleur prima. Persoonlijk zou
  ik er meer wit/champagnekleur in verwerken.
  Komen er ook corsages? Zo ja, dan is het natuurlijk het mooist als het boeket afgestemd is op de corsages (of andersom).Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ah ja, ik gaf wat te weinig info duidelijk :). het wordt helemaal geen stijf of traditioneel huwelijk (denk ik uit de info die ik gekregen heb) en de bruid draagt blauwe schoenen waar het boeket bij moet passen. mijn witte vilt is op, dus daar haal ik morgen wat van bij want dat mist inderdaad nog wat... corsages gaan er niet zijn, tenzij ik die maak, gok ik. haha :)

   Verwijderen
 2. Dat ziet er leuk uit! Toen ik je bericht las, dacht ik meteen aan een sjaal die ik een tijdje geleden gepind heb: http://pinterest.com/pin/400679698067289540/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Al het begin is moeilijk maar je bent al goed op weg. Je zal er wel uitkomen, daar
  je al wat in je gedachten hebt. Veel succes!
  Gr,M-J.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb al zeker 100 bruidsboeketten gemaakt en ik kan je nu alvast zeggen dat je goed op weg bent!
  Als het blauw de keuze is van de bruid dan zit je wat dat betreft alvast goed.....
  Bij een bruidsboeket gemaakt uit natuurlijke materialen gebruik je zo veel mogelijk verschillende groentinten en structuren.....met vilt ben je wat dat betreft natuurlijk beperkt!
  Maar je kan bijvoorbeeld ( misschien) wel hele smalle stroken dik vilt snijden ( zodat de diameter vierkant is ) en die als grasbogen ( ja, ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven) je vorm mee laten bepalen......ik weet niet of dit überhaupt kan met vilt hoor, maar gij bent de vilt-kenner he?!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jajaja, ik snap wat je bedoelt met die grasbogen! da's een goed idee, dank je :). Ik ga straks proberen wat meer tintjes groen en blauw te vinden, want nu heb ik inderdaad een vrij beperkt aantal kleuren. merci voor de tips!

   Verwijderen
 5. Origineel idee! Bruidsboeketten met broches of snoep kende ik al, maar uit vilt had ik nog nooit gehoord. Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! Ik vind dit er al super mooi uit zien! Wat grappig dat jij ook in 'trouwmood' bent. Ik namelijk ook! Niet omdat ik zelf ga trouwen hoor maar a.s. vrijdag trouwen vrienden van ons. Dus maakte ik een op trouwen geïnspireerde snailmail freebee op mijn blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er zeker al goed uit! Ik zou inderdaad misschien ook voor wat meer kleurschakeringen ( dus verschillende tinten blauw of groen) gaan! Maar wauw, zo leuk dat je dat wil doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent vast en zeker op de goede weg Inge! wat een prachtboeketje nu al! Ik vind het een waar kunststukje, jij hebt duidelijk talent hiervoor :)
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou daar wel mee trouwen ja. Als dat überhaupt een referentie is :-) Ik zou het wel wat breder maken (ronder onderaan). En die grasbogen lijkt me inderdaad een goed idee. En nog wat witte bloemen. En misschien ergens onopvallend een klein vlindertje (voor de grap)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. jaaaa, een vlindertje :D! dat komt erin! zodadelijk witte vilt kopen en dan bouw ik er vanavond wat aan verder. merci voor de tips aan iedereen!

   Verwijderen
 10. Ik ben geen kenner maar mijn oog zegt dat het TOF is! Mag eruit springen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb er nog nooit van gehoord... Is het een idee om vilt te gaan kleuren,,zo krijg je wat meer variatie in je groen. Volgens mij kan dat op dezelfde manier als je wol verft of textiel. Met meer kleur krijg je meer diepte.
  Veel suc6 met het maken en het ziet er nu al erg mooi uit.
  Ben natuurlijk ook erg benieuwd naar het eindresultaat ;-)

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt voor de tip! al zit er best wel wat variatie in het groen nu (komt alleen niet uit door de slechte foto... :))

   Verwijderen
 12. ik vind het erg mooi, en ook nog apart en uniek. succes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, zo origineel! En mooi is het ook nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Inderdaad een beetje breken met gebroken wit , wat speelsheid met het vlindertje, iets meer uitvormen en dat komt goed, knap voor je eerste viltboeket, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...