vrijdag 3 mei 2013

smaak

Hallo allemaal!

Zo tof, al die leuke reacties op mijn vorige berichtje. Er zijn een paar interessante links gelegd ;). Wees maar zeker dat dit verhaal vervolgd wordt!!

De afgelopen dagen had ik wat kopzorgen. Ik was namelijk in het bezit gekomen van een terracotta tuinkabouter. Dit ventje moest voor een wedstrijd op een originele manier versierd of geschilderd worden. Inzet is een groot tuinfeest ter waarde van 500 euro.

Dagen aan een stuk twijfelde ik over hoe ik mijn kaboutertje origineel kon opsmukken. Geen makkelijke opdracht... Het meest voor de hand liggende idee was om hem kledingstukken te naaien of te haken. Alleen heeft de kabouter geen losse armpjes of beentjes, dus werd dat plan al gauw afgevoerd en bleef ik zonder ideeën achter.

Enkele dagen geleden kreeg ik gelukkig een ingeving! Ik woon in de zelfverklaarde 'Hoofdstad van de Smaak' en dus besloot ik van de kabouter een smaakkabouter te maken. Mijn terracotta vriendje werd van onder tot boven met lijm ingesmeerd en vervolgens langs alle kanten met geurige kruiden beplakt. We schreven er een gedichtje met een soort van 'legende' bij en het vriendje sjorde een mini-driepikkeltje om de legende op te zetten. Wat denken jullie, maken we een kans? :)


Voorts heb ik weinig nieuws te melden. Ik ben druk bezig geweest met vanalles, maar niets wat leuke foto's oplevert :).

Nog één dagje werken en dan: genieten van het weekend!! Hopelijk hebben jullie leuke vooruitzichten!

Liefs!

16 opmerkingen:

 1. vast wel... en worden al je blogvriendjes uitgenodigd voor het feest??? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha ik zou wel willen! mijn tuintje is alleen moet een paar m² groot! ik schenk het feest dus weg aan mijn oudste zus als ik zou winnen ;)

   Verwijderen
 2. Succes, met zo'n likbare kruidenkabouter maakt je grote kans!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij maak je een heel grote kans met je kabouter, heel origineel bedacht inge! Maar waarom twijfel je altijd zo aan jezelf, je maakt zoveel mooie leuke toffe originele dingen, je kunt het toch goed! Je gaat winnen en alle bloggers duimen mee, dat moet gewoon lukken!
  Je lopende projecten krijgen we wel te zien als ze klaar zijn :)
  en nu op naar het weekend!
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat Jan Jaak zeker in de smaak zal vallen bij de jury ! Zo origineel bedacht !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wow, hoe tof bedacht!!! Ik hoorde van deze wedstrijd,enkele dagen geleden op TV-Limburg, en vond het best wel een tof concept! Hopelijk win je het feestje en kan je binnenkort Giovanni aan het werk zetten in de tuin van je zus!!!
  toi toi toi, ik duim voor kabouterke Jan-Jaak, want hij heeft behoorlijk veel SMAAK!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel origineel!! Wie dit niet kan SMAKEN heeft een probleem...een winnaar? Tuurlijk. Succes, ik duim alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Smaakvol bedacht, zoals alles van je :)
  Nu duimen voor je feestje!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...